shutterstock_57449743.jpg

Hunderte von Geflügelzüchtern gingen Ihnen voraus. Finden Sie jetzt heraus, was Watter für Sie tun kann.

Sauberes Trinkwasser für Hühner

Gewissheit über das Trinkwasser Ihrer Broiler, Legehennen und Züchter

Sind Sie sicher, dass das Wasser, das Ihre Hühner trinken, von optimaler Qualität ist? Trinkwasser und Biofilm sind häufig die Grundlage für ungeklärte Ausbrüche von beispielsweise E. coli und Salmonellen. Darüber hinaus ist sauberes Wasser die Basis für eine gute Futteraufnahme, Wachstum und die Vermeidung unnötiger Verluste.

.

Watter ist seit über zehn Jahren der Experte für Trinkwasser in Geflügelfarmen. Wir sind das einzige Unternehmen in den Niederlanden, das eine strukturelle Lösung für sauberes Wasser bis einschließlich der Brustwarze anbietet, ohne teure und toxische Zusätze wie Säure, Wasserstoffperoxid oder Chlor (Dioxid) verwenden zu müssen.

.

Sorgen Sie mit der Watter-Garantie für sicheres und 100% sauberes Trinkwasser. Lassen Sie sich von uns über die Vorteile für Ihr Unternehmen informieren.

.

.

Stroomt er schoon water uit mijn nippels?


Uw kippen drinken uit de nippel. Het water dient daarom op die plek schoon te zijn. Heeft u al wel eens watermonsters genomen op de plek waar de dieren drinken? Kijk dan eens goed naar de uitslag: het drinkwater wordt goedgekeurd wanneer er minder dan 10.000 bacteriën per milliliter inzitten, maar dat is nog niet per sé schoon. Als hiervan een groot deel ziekteverwekkers zijn, zoals E. coli of Salmonella, dan is dit een ware aanslag op de gezondheid.
Waarom biedt leidingwater of een goede bron geen zekerheid?


Schoon water dat uw bedrijf binnenstroomt moet nog een lange weg afleggen totdat het bij uw dieren belandt. Denk aan buffer- en breektanks, hoge temperaturen, drukverschil en toevoegingen als medicijnen en mineralen. Deze bevorderen groei van biofilm in zelfs het beste water. Enkel de kwaliteit van het water op de drinkplek is van belang.
Wat betekent: je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden?


Zelfs een gezond varken heeft last van vervuild water. De kiemen in het water zijn lichaamsvreemd en moeten worden opgeruimd door het afweersysteem van het dier. Dit kost onnodig veel energie. Energie dat het dier uit het voer moet halen en dus niet benut voor groei.
Hoe verpest vervuild water de voeropname?


Een groot deel van uw kosten en arbeid zit in het voer van de dieren. Het drinkwater beslaat echter twee keer zoveel van het rantsoen. Schoon water zorgt ervoor dat voer beter wordt benut en tegelijkertijd dat de energie niet wordt verspild aan het afweersysteem.
Hoe garandeert Watter veilig en 100% schoon water?


Al meer dan 10 jaar is Watter expert op gebied van schoon drinkwater. Hierdoor kunnen wij een structurele oplossing bieden waarbij dure en giftige toevoegingen overbodig zijn. Neem contact op en ontdek wat uw voordelen zijn.
Hoe wordt Watter ondersteund door overheid en LTO?


De desinfectieoplossingen van Watter komen in aanmerking voor 27% MIA en 75% Vamil. Dat is een fiscale voordeelregeling voor ondernemers die duurzaam investeren in hun bedrijf.

Ook LTO ziet Watter als de toekomst voor veehouders. Watter is de exclusieve partner om het drinkwater in de veehouderij naar een hoger niveau te brengen. Johan Schuitemaker van LTO zegt hierover: "Naast de gezondheid van de dieren is milieu een belangrijk thema in de veehouderij. Watter past wat ons betreft dan ook goed in onze visie."
Hoe verwijder ik biofilm?


Biofilm is een slijmlaag van bacteriën, schimmels en voedingstoffen dat zich opbouwt in de leidingen. Om biofilm goed te verwijderen is het nodig om de micro-organismen uit te schakelen. Met Watter bent u er zeker van dat de biofilm op veilige wijze uit uw leidingen verdwijnt en wordt voorkomen dat het zich opnieuw opbouwt. Het doorspoelen van leidingen zal het probleem alleen verplaatsen en de inzet van chemicaliën kan de gezondheid van uw dieren negatief beïnvloeden.

Marijke Folkers - in 't Hout, Veendam

Wir haben sofort gesehen, wie die Wasserleitungen sauberer wurden. Wir garantieren unseren Tieren optimales Trinkwasser.

Eddy Janssen, Odilliapeel

Watter sorgt für gesunde Broiler und spart dem Geflügelzüchter Zeit. Ich bemerke, dass der Wasserdurchfluss der Trinkleitungen höher ist und ich kein Chlor oder keine Säure mehr hinzufüge.

Immer in der Nähe

Mit Hunderten von Installationen in den Niederlanden ist immer ein zufriedener Watter-Benutzer in Ihrer Nähe. Lesen Sie weitere Erfahrungen über den Button unten oder kontaktieren Sie uns für eine spezielle Frage für Referenzen.

 

Neugierig, was sauber was Sie ergeben?

Rufen Sie uns während der Bürozeiten unter Tel. 0592 715 300 an oder hinterlassen Sie eine Nachricht über das Kontaktformular.

tel. 0592 715 300

 
Zwedenlaan 12
9403 DE Assen

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

©2020 by Watter B.V.