slide-2.jpg

Hunderte von Milchbauern gingen Ihnen voraus. Finden Sie jetzt heraus, was Watter für Sie tun kann.

Sauberes Trinkwasser für Kühe

Gewissheit über das Trinkwasser für Jungvieh, Milchvieh und trockene Kühe

Sind Sie sicher, dass das Wasser, das Ihre Kühe trinken, von optimaler Qualität ist? Trinkwasser und Biofilm sind häufiger als gedacht die Grundlage für unerklärliche Ausbrüche von beispielsweise E. coli, Salmonellen und Mastitis. Darüber hinaus ist sauberes Wasser die Basis für eine gute Futteraufnahme, Milchproduktion und die Vermeidung einer unnötig hohen Zellzahl.

.

Watter ist seit über zehn Jahren der Experte für Trinkwasser in Milchviehbetrieben. Wir sind das einzige Unternehmen in den Niederlanden, das eine strukturelle Lösung für sauberes Wasser bis einschließlich Trinktröge anbietet, ohne dass Sie große Anstrengungen unternehmen müssen, um die Tröge sauber zu halten oder giftige Zusätze wie Wasserstoffperoxid oder Chlor (Dioxid) zu verwenden.

.

Sorgen Sie mit der Watter-Garantie für sicheres und 100% sauberes Trinkwasser. Lassen Sie sich von uns über die Vorteile für Ihr Unternehmen informieren.

.

.

Is het schoonmaken van de drinkbakken voldoende?


Uw koeien drinken uit de drinkbak. Het water dient daarom op die plek schoon te zijn. Het verwijderen van mest en voerresten is een goede eerste stap, maar helpt niet tegen de bacteriën in het water. Heeft u al wel eens watermonsters genomen op de plek waar de dieren drinken? Kijk dan eens goed naar de uitslag: het drinkwater wordt goedgekeurd wanneer er minder dan 10.000 bacteriën per milliliter inzitten, maar dat is nog niet per sé schoon. Als hiervan een groot deel ziekteverwekkers zijn, zoals E. coli of Salmonella, dan is dit een ware aanslag op de gezondheid.
Waarom biedt leidingwater of een goede bron geen zekerheid?


Schoon water dat uw bedrijf binnenstroomt moet nog een lange weg afleggen totdat het bij uw dieren belandt. Denk aan buffer- en breektanks, hoge temperaturen door melkkoeling, drukverschil en misschien wel toevoegingen als medicijnen en mineralen. Deze zorgen voor groei van biofilm in zelfs het beste water. Enkel de kwaliteit van het water op de drinkplek is van belang.
Wat betekent: je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden?


Zelfs een gezonde koe heeft last van vervuild water. De kiemen in het water zijn lichaamsvreemd en moeten worden opgeruimd door het afweersysteem van het dier. Dit kost onnodig veel energie. Energie dat het dier uit het voer moet halen en dus niet benut voor de melkproductie.
Hoe verpest vervuild water de voeropname?


Een groot deel van uw kosten en arbeid zit in het voer van de dieren. Het drinkwater beslaat echter twee keer zoveel van het rantsoen. Schoon water zorgt ervoor dat voer beter wordt benut en tegelijkertijd dat de energie niet wordt verspild aan het afweersysteem.
Hoe garandeert Watter veilig en 100% schoon water?


Al meer dan 10 jaar is Watter expert op gebied van schoon drinkwater. Hierdoor kunnen wij een structurele oplossing bieden waarbij veel arbeid en giftige toevoegingen overbodig zijn. Neem contact op en ontdek wat uw voordelen zijn.
Hoe wordt Watter ondersteund door overheid en LTO?


De desinfectieoplossingen van Watter komen in aanmerking voor 27% MIA en 75% Vamil. Dat is een fiscale voordeelregeling voor ondernemers die duurzaam investeren in hun bedrijf.

Ook de LTO ziet Watter als de toekomst voor veehouders. Watter is de exclusieve partner om het drinkwater in de veehouderij naar een hoger niveau te brengen. Johan Schuitemaker van LTO zegt hierover: "Naast de gezondheid van de dieren is milieu een belangrijk thema in de veehouderij. Watter past wat ons betreft dan ook goed in onze visie."
Hoe verwijder ik de slijmlaag (biofilm) in de drinkbak?


Biofilm is een slijmlaag van bacteriën, schimmels en voedingstoffen dat zich opbouwt in de leidingen en drinkbak. Om biofilm goed te verwijderen is het nodig om de micro-organismen uit te schakelen. Met Watter bent u er zeker van dat de biofilm op veilige wijze uit uw leidingen en drinkbak verdwijnt en wordt voorkomen dat het zich opnieuw opbouwt. Het doorspoelen van leidingen zal het probleem alleen verplaatsen en de inzet van chemicaliën kan de gezondheid van uw dieren negatief beïnvloeden.

Ynze Tiesema,

Langezwaag

Sauberes Wasser ist gut für Gesundheit und Fruchtbarkeit.

Aad & Willem van der Ham, Nieuwland

Wir haben mehr Arbeitszufriedenheit und eine höhere Milchproduktion.

Jan Geerlig, Witteveen

Wir werden nie wieder Schleim oder grüne Ablagerungen in den Behältern haben.

Hessel-Jan Jensma,

Miedum

Oberflächenwasser kann ein Risiko sein. Mit Watter schließe ich das aus.

Immer in der Nähe

Mit Hunderten von Installationen in den Niederlanden ist immer ein zufriedener Watter-Benutzer in Ihrer Nähe. Lesen Sie weitere Erfahrungen über die Schaltfläche unten oder kontaktieren Sie uns für eine spezielle Frage für Referenzen.

 

Neugierig, was sauber was Sie ergeben?

Rufen Sie uns während der Bürozeiten unter Tel. 0592 715 300 an oder hinterlassen Sie eine Nachricht über das Kontaktformular.

tel. 0592 715 300

 
Zwedenlaan 12
9403 DE Assen

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

©2020 by Watter B.V.